Anti-druk

Op dit moment neem ik geen nieuwe klanten aan. Hierdoor reageer ik ook niet op e-mails en telefoontjes van nieuwe klanten. Bestaande klanten kunnen uiteraard nog wel contact opnemen. Wanneer dit in de toekomst eventueel verandert, dan zult u dit uiteraard op mijn website zien. Excuses voor het ongemak.

Heeft u pijnklachten of drukplekken bij het lopen, dan kan dit tijdelijk opgelost worden met anti-druktechnieken van vilt die speciaal op maat gemaakt worden. Door middel van vilt wordt de druk op de pijnlijke plaatsen op en onder de voet(en) en/of tenen verminderd en ontlast.

De drukpunten kunnen ontstaan door bijvoorbeeld eeltvorming, likdoorns, ingroeiende nagels of een hallux valgus (de dikke knobbel aan de zijkant van de voet, onder de grote teen). Ook kunt u last hebben van wrijvingen door bijvoorbeeld te grote of juist te kleine schoenen, waardoor eeltvorming, druk of wrijvingen ontstaan.

Het aanbrengen van vilttechnieken kan bestaan uit verschillende soorten vilt. Welk soort vilt er gebruikt moet worden hangt af van de aandoening en de plaats waar het zich bevindt. Ook word er gekeken naar de conditie van de huid en uw ziektegeschiedenis.

Het vilt word op de plaats waar de druk of wrijving zich bevindt voor u op maat gemaakt. Voordat het vilt op maat wordt gemaakt, worden eerst eventuele likdoorns of eeltlocaties verwijderd. Vilttherapie biedt een tijdelijke oplossing en kan bijvoorbeeld worden ingezet als voorbereiding op een orthese of als overbrugging naar een steunzool bij de podotherapeut.

Het vilt kan een aantal dagen blijven zitten, waardoor de pijnlijke plek tijdelijk rust krijgt en kan herstellen. Het vilt mag niet nat worden en wanneer u gaat douchen, dan kunt u er het beste een plastic zak overheen doen.