Nagelbeugels

Op dit moment neem ik geen nieuwe klanten aan. Hierdoor reageer ik ook niet op e-mails en telefoontjes van nieuwe klanten. Bestaande klanten kunnen uiteraard nog wel contact opnemen. Wanneer dit in de toekomst eventueel verandert, dan zult u dit uiteraard op mijn website zien. Excuses voor het ongemak.

Nagelbeugels-minHeeft u last van een ingroeiende nagel, door bijvoorbeeld het verkeerd afknippen van de nagels, verkeerde druk of door de stand van uw nagel? Dan zijn er verschillende soorten nagelbeugels om een nagel te begeleiden tijdens het groeien, zodat de nagel uit de nagelwal groeit. De nagelbeugel wordt over u nagel geschoven of op de nagel vastgemaakt. Deze nagelbeugels worden voor u op maat gemaakt.

Bij het plaatsen van een nagelbeugel observeer ik eerst de nagel en bekijk ik de conditie van de huid. Er wordt ook gekeken naar het eventuele ziektebeeld dat meespeelt. Aan de hand van deze bevindingen kan er worden gekeken welke nagelbeugel het best bij u past.

De nagelbeugel groeit gewoon met de nagel mee. Na ongeveer zes weken kijk ik of de beugel nog steeds zijn werk doet en of de beugel nog goed zit. Is dit niet het geval, dan pas ik de nagelbeugel aan of maak ik een nieuwe. Dit doen we net zo lang totdat de klachten van de ingroeiende nagel verdwenen zijn.

Als de nagelbeugel geplaatst is, is het belangrijk dat u binnen één week terugkomt voor een controle. Zo kan ik kijken of de beugel juist op maat is gemaakt en geen klachten geeft. Is dit wel het geval, dan wordt de nagelbeugel aangepast. Als u al eerder voelt dat de beugel druk- of pijnklachten geeft, dan moet u direct contact met mij opnemen, want dan zit de beugel namelijk niet goed. Als hier geen aandacht aan gegeven wordt, dan wordt de huid onnodig beschadigd en kunnen er wondjes ontstaan.

In veel gevallen zal de pijn direct verminderen nadat de nagelbeugel is geplaatst!